Romania som reisemål for nordmenn på Reiselivsmessen 2016

image

Romania presenteres denne weekenden igjen som reisemål på en norsk reiselivsmesse. Cristian Turc – mannen bak www.visitromania.no – er å finne på stand 435 i Telenor Arena i Oslo fra i morgen fredag. Reiselivsmessen 2016 arrangeres fredag, lørdag og søndag. Romaniaposten har stilt Cristian noen spørsmål før åpningen i morgen. Cristian gleder seg til å vise fram Romania som en flott destinasjon for alle som besøker standen hans i helgen.

- Hva er det beste tilbudet ditt i Romania for 2016?

-  Det beste tilbudet mitt i Romania for 2016 er helt klart Transilvania. Transilvania er et magisk område, en region der tiden har stått stille, enestående i Europa. Den internasjonalle pressen har fokusert på Transilvania som en viktig destinasjon i 2016. Området har fått flere superlativer : Sibiu er rangert som nummer åtte på listen over de mest idylliske stedene å bo i Europa av Forbes, Transilvania er blant favorittene til reisejournalister i NRK og Dagsavisen, Turda saltgruve er verdens kuleste underjordiske sted å besøke ifølge Business Inside - og verdens mest respekterte og leste reiseguide Lonely Planet lister Transilvania på førsteplass over verdens mest attraktive områder å besøke dette året.

Vi har flere tilbud i Transilvania: Rideferie i transilvanske landsbyer, tur til slottene i Transilvania, eventyrtur med firehjulstrekk i Draculas fotspor, en firedagerstur til Sibiu og omegn, sykkeltur i det saksiske Transilvania – bare for å nevne noen av tilbudene. Vi har også city breaks i Sibiu og Cluj Napoca. Vi har i tillegg  pakketurer i forbindelse med store internasjonale festivaler i Transilvania innen teater, film og musikk.

- Hvordan er interessen fra rumenske myndigheter for det arbeidet du gjør i Norge?

- Den rumenske ambassaden i Oslo har vært veldig positiv til jobben vi gjør for å promotere Romania og de skal komme på messen for å besøke oss.

- Hvorfor bør folk besøke nettopp din stand på reiselivsmessen 2016?

- Folk bør besøke min stand på reiselivsmessen fordi Romania er en annerledes destinasjon. Nordmenn har hørt om Romania. Det være seg gode eller mindre gode ting. Det være seg nyheter fra landet, historier, legender eller kanskje man kjenner noen som bor der. Det er mulig at i dagens tabloide mediaflom har Romania som destinasjon blitt borte - og har endt opp i manges bevissthet som et uinteressant eller til og med som et utrygt reisemål.

Det er ikke riktig. Romania er som alle andre land i denne regionen. Et land hvor folk er både vennlige og likegyldige, hvor ting er vakre eller mindre vakre, hvor folk er glade og triste, hvor du vil se både fattige og rike mennesker.  Men vi vil fortelle deg hvor vakkert og spennende det er i Romania for deg som gjest, – og at du bør komme og se for deg selv.

Romania er kontrastenes land, hvor du finner det meste. Vi vil presentere turopplegg som kan vise deg det virkelige Romania. Vi vil ta deg med gjennom landsbyer, storbyer, på motorveier, på brolagte gater og krøtterstier, fra urban rastløshet til stillheten ute i den urørte naturen. Og vi håper at du vil føle og huske ting som du ikke har opplevd andre steder.


Reiselivsmessen 2016 starter i morgen fredag 15 januar og åpningstidene for publikum er fredag fra kl 15:00 – 18:00, lørdag 10:00 – 18:00 og søndag fra 10:00 – 17:00. Romania presenteres på stand 435.

Messen sin nettside er http://reiselivsmessen.no/oslo/ og Cristian sitt reisebyrå sin webside er www.visitromania.no

 

Red.

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page