20 km mer strand i Constanta fylke

image

DIGI24 melder at  den verdenskjente villmarkstranda PLAJA CORBU nord for Navodari og Mamaia skal endre status fra naturreservat til en offentlig turiststrand.  Statusen vil også omfatte kilometrene opp mot Vadu og videre opp i Donaudeltaet.

De største forandringene vil bli mest synlige på Corbustranda. Over 5000 turister besøkte denne avsidesliggende stranda sist sommer etter at et amerikansk nettsted kalte PLAJA CORBU for den fjerde vakreste i verden. I og med at stranda ikke var offentlig var kritikken etter sommeren stor mot forsøpling og kaos som de mange besøkende skapte.

Avgifter til området som “naturreservat” ble heller ikke betalt siden det ikke var info om hvor en slik avgift skulle betales og hvem som skulle etterse innbetalingene. Transportselskapene i området var også helt uforberedt på den store etterspørselen etter transport til og fra stranda, et tilbud som ikke eksisterte ut til selve strandområdet.

Endringen i status betyr at turistbedrifter med lisens kan etablere seg på stranda etter en etablert plan, stranda vil få et renholdssytem, sand vil bli silet, økotoaletter vil bli plassert på stranda, transportruter til stranda vil bli regemessig og PLAJA CORBU vil få SALVAMAR – strandvakter med livsredningstjeneste. Golfbanen i området vil bli utvidet og stranda vil bli kontrollert av myndighetene som de andre etablerte strendene på den rumenske Svarthavskysten | RED

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page