Mindre kjente fakta om Donau

Destinasjon Romania sitt bilde.

 

Avisen ADEVARUL skriver om Donau og ting som er mindre kjent om denne store elven som renner gjennom Romania. Elven ble dannet på en periode over 1 million år og er en av de få store elvene som renner fra øst til vest, de fleste elvene renner fra nord til sør. Grekerne kalte elven for  Istru, Istros, Hister eller Danaistru.
Donau har over 70 side - elver i Romania og er den 28de store elven i verden mht vannmengder. De to første broene ble bygget av fremmede herskere i perioden fram til år 328 og hadde en lengde på 1300 - 200 meter.
Over 32000 personer var med på å bygge kanalen i Dobrogea under kommunismen - med start 1948 etter en ide av Stalin - og som forbinder Donau med Svarthavet. De fleste var politiske fanger og hundrevis døde under byggingen av "Dødskanalen"
Og over 15000 mennesker skal ha forsøkt å krysse Donau ulovlig de siste tiåret av kommunismen i Romania for å komme seg til daværende Jugoslavia og videre til friheten..
Naturmonumentet Baba Caia av kalk er også kjent på hele Balkan og er et kjennemerke i elven mellom Serbia og Romania.  Nostradamus skal ha nevnt Donau for 500 år siden med klare paraleller til dagens flyktningstrøm fra Syria og Irak til Vest – Europa . Mer på rumensk på linken under.

RO | PDF | http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/zece-lucruri-mai-putin-cunoscute-despre-dunare-apare-fluviul-profetiile-recent-implinite-nostradamus-1_5667006d7d919ed50e048b3a/index.pdf

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page