“Stjerneklassifiseringen av hoteller er lite verdt”

image

BUSINESS INSIDER skriver at stjernetildelingen av hoteller i praksis er lite verdt. De siterer FORBES TRAVEL GUIDE som avslører at kriteriene for en slik inndeling varierer fra kontinent til kontinent – og fra land til land. Det finnes ingen internasjonale faste kriterier og dermed er tildelingen helt avhengig av de som har mandat til å gjøre en slik vurdering. Noe som igjen åpner for helt subjektive evalueringer og noen ganger åpner for manipuleringer fra hotelleierne sin side. Og det som kvalisfiserer til en stjerne i pluss i et land, trenger ikke være det i et annet.

FORBES hevder at spesielt i Europa er prosedyrene og reglene for hotellstjerner svært overdrevne og kompliserte. FORBES etterlyser et globalt og enkelt system. – For ikke å bli lurt er det smart av turister å spørre hotellene hvorfor de har det antallet stjerner de har  og hva dette konkret innebærer for kundene. Siden man betaler mer for hoteller med flere stjerner, er dette en naturlig kontroll der og da – mener FORBES TRAVEL GUIDE

Tidligere har turistnæringen også i Romania etterlyst et enklere, klarere og mindre byråkratisk system for tildeling av stjerner og løvblad i bransjen. Uten at endringer har skjedd.

Clasificarea hotelurilor în funcţie de numărul de stele ar trebui să reprezinte o garanţie la nivel internaţional că turistul plăteşte pentru un confort standard. Însă sistemele de evaluare şi clasificare diferă atât de mult de la o ţară la alta, mai ales între 3 şi 5 stele, încât discrepanţele sunt flagrante, afirmă mai mulţi experţi în domeniu. Aceştia consideră că este nevoie de implementarea unui sistem care să aibă relevanţă la nivel global.

REF ADEVARUL.ro | Citeste mai mult: adev.ro/nvyf00

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page