TREND: FLUKTEN TIL ROMSLIGERE STRENDER

image

Flere lokale aviser i Constantaområdet forteller  noe overrasket om at Saturn, Jupiter, Venus og Neptun kan melde om 90% belegg på hotellene den siste helga, mens hotellene i Eforie Nord og Eforie Sud sliter med belegget . Mens Mamaia er Romanias største badeby , er Eforie Nord Romanias nest største og vanligvis den mest populære blant rumenske middelklassefamilier i toppsesongen.  Denne sommeren er det annerledes. Trendskiftet er såpass betydelig at det blir lagt merke til av turistnæringen både regionalt og nasjonalt. Mens overklassen og utlendingene fremdeles synes å foretrekke dyre og overbefolkede Mamaia, så har rumenerne i stor grad valgt sørkysten denne siste delen av sommeren. Telegraf skriver at Mangaliaområdet opp til Neptun og Olimp igjen stråler som i gamle dager og at badebyene har forandret seg i lynfart bare den siste måneden. Belegget generelt i Mangaliaområdet på registrerte turistbedrifter er mellom 85 – 90% nå rett før august, mens det i Eforie er under 50%.

Lederen for turistbransjen i Constanta fylke sier at turistpakkene som de sørlige byene kan tilby har vært en suksess, fordi de er billigere og har flere tilbud enn de som selges i Eforie. Dessuten foretrekker mange romsligere strender og hoteller med basseng som er ganske vanlig i sør, mens hotellbasseng i Eforie er unntaket. TV-posten SUDEEST har gjort en intervjurekke blant turister og de fleste som har valgt sørkysten begrunner det med god pakkepris for familier og mange  aktive tilbud. De som kritiserer Eforie beskriver stedet som rotete og kaotisk, og at det ikke finnes rimelige matvarekjeder for folk som vil ordne seg selv. LIDL som etablerer seg i Eforie Nord er forsinket med to måneder og skal etter sigende åpne 1 august. Det nye badelandet Belona i Eforie Nord er ikke stort sett mer enn et stort bassengområde – sammenlignet med de store badelandene i Mamaia og Bucuresti - , og kan bli et tilbud for turister uten basseng på hotellet, men ikke så mye mer.

De som merker endringene mest er private som tilbyr CAZARE villaer eller privatboliger i Eforie. Prisene har rast for i det hele tatt å få noen rom belagt. Et rom for to går nå for mellom 70 – 90 lei natta. Og da er ikke så mye mer enn rommet inkludert. NTV sier at plusser man på til 120 – 130 lei får man et rom på hotell med basseng i et enklere hotell på sørkysten. Folk forventer også noe mer enn bare barer og strender. Store arrangementer som LIBERTY PARADE på sørkysten er også blitt et alternativ til kostymekaravanene i Mamaia.

Lokalpressen skriver at skal Eforie Nord beholde plassen som nr 2 blant badebyene må de lokale myndighetene inn som i gamle dager og styre turismen etter en fast plan. Blant annet bør de gode kurtilbudene i området markedsføres mye bedre. Nå råder tilfeldighetene, dvs småmafiaen som kan betale for en eller annen lisens i en kort periode. | T |

Ref | http://www.gazetadenavodari.ro/sudul-litoralului-o-destinatie-preferata-de-turisti/

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page