SLOTTET PELES I SINAIA FYLLER 100 ÅR

image

Sinaiaslottet PELES fyller 100 år. Slottet er et av de viktigste og mest profilerte historiske monumentene i Romania. Slottet var det første i sitt slag som i sin helhet fikk innlagt elektrisk strøm og har en imponerende arkitektur – noe som har satt PELES på listen over de meste severdige slottene i Europa. PELES ble bygget i årene 1873 – 1914 etter initiativ fra Kong Carol den første – som brukte slottet som sommerresidens.

http://www.bucharestherald.ro/tourism/38-tourism/48403-castelul-pele-100-de-ani-primul-castel-electrificat-integral-din-europa

Castelul Peleș din Sinaia, un simbol al României, care se remarcă prin arhitectura sa nu doar în țară, ci și în Europa, împlinește, în 2014, 100 de ani de când au fost finalizate lucrările de construcție.

În ciuda trecerii timpului, castelul, prin construcția căruia au fost marcate mai multe premiere, pare gata să fie locuit oricând, în condițiile în care camerele sunt amenajate ca pe vremea foștilor proprietari cu obiectele originale din acea perioadă.

Diversitatea colecțiilor pe care le adăpostește, menținerea stilului de amenajare a camerelor ca pe vremea Regelui, arhitectura impresionantă, istoria bogată și cadrul natural în care este așezat plasează Peleșul în topul castelelor din Europa.

Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914, la inițiativa Regelui Carol I, ca reședință de vară a cuplului regal al României, acesta fiind cel mai mare monument istoric din țară.

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page