RUMENSKE BYER PERFEKTE FOR CITY-BREAK

image

Orașe din România perfecte pentru city break | Rumenerne trenger ikke dra utenlands for å få en spennende weekend eller kortferie i en storby. Yahoo.ro har spurt et par profesjonelle innen turistbransjem om hvilke byer som passer for en weekendtur i Romania. De er overraskende enige om hvilke byer som er Romanias beste:

  • BRASOV – rik på historie, en middelalderby som imponerer, full av muligheter til aktiviteter og moro
  • SIBIU – flott arkitektur og flott atmosfære i gamlebyen, også enorme parker og et paradis for syklister
  • SIGHISOARA – historisk arkitektur i toppklassen
  • ALBA IULIA – restaurert på en fantastisk måte de siste årene.
  • ORADEA – Romanias by i ART NOUVEAU-stil med spastedet Baile Felix rett ved
  • IASI – pulserende studentby med masse historiske bygninger og et hektisk kulturliv
  • TIMISOARA – Romanias WIen med tysk preg lett blandet med italiensk atmosfære.
  • BUCURESTI -  severdigheter, moro, uteliv, festivaler og konserter , og shopping

Recomandările imperatortravel.ro:

1. Brașov. Este un oraș cu o istorie bogată, care merită să fie explorat la un sfârșit de săptămână. Dincolo de patrimoniul cultural și istoric impresionant, Brașovul oferă numeroase posibilități de relaxare și distracție. Orașul are un SPA foarte bun, iar cei interesați de sporturi de aventură pot să se dea cu parapanta, pot urca pe Tâmpa sau pot da o tură prin parcul „Aventura” din oraș pentru a parcurge trasee la înălțime, arată Cezar.
„Când te duci în city break trebuie să ții ochii deschiși. Poți să descoperi acolo, pe loc, lucruri de care nu știi. Foarte puțină lume știe că există un SPA foarte bun la Brașov. Poți să îl descoperi întâmplător”, spune el.
2. Sibiu. Bloggerul recomandă Sibiul „pentru arhitectură și pentru vibe-ul vechi al orașului”. Și Sibiul este un loc bun pentru iubitorii de sport: are zeci de kilometri de piste de biciclete, inclusiv până la complexul muzeal „Astra”, aflat în Parcul Natural „Dumbrava Sibiului”. Aici există un Muzeu al Satului de 96 de hectare, mult mai mare decât cel din București.
3. Sighișoara este un alt oraș care merită un city break, pentru „arhitectura istorică fabuloasă”.
4.
Alba Iulia intră pe listă „pentru cetatea care a fost restaurată extraordinar” în ultimii ani.
5. Oradea. „Recomand Oradea pentru că este singurul oraș Art Nouveau din România. Este orașul unde această arhitectură s-a păstrat cel mai mult și cel mai bine. Dar o recomand și pentru SPA și pentru izvoarele termale, deoarece Băile Felix sunt practic atașate orașului”, arată Cezar.
6. Iași. În opinia bloggerului, orașul se remarcă prin cultură, prin numeroasele evenimente organizate aici și prin Biserica „Trei Ierarhi”.

MER | MAI MULT | http://ro.stiri.yahoo.com/ora%C8%99e-din-rom%C3%A2nia-perfecte-pentru-city-break-150527899.html

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page