Reisetips |: DET BILLIGSTE AV DET BILLIGSTE PÅ DEN RUMENSKE RIVIERA

image

En gruppe studenter spør hvor man kan få en fin badeferie på den rumenske Svarthavskysten hvis man er på et svært strengt reisebudsjett.

Vel, det første rådet er å IKKE velge Mamaia tross et heftig og ungdommelig natteliv. Mamaia er dyrt på alle måter, også i europeisk målestokk. Dyr overnatting, dyre restauranter vil fort redusere reisebudsjettet. Skuffende? Ikke nødvendigvis, siden det virkelige Romania ikke er overrepresentert i Mamaia. Alle andre badebyer er billigere og mer rumenske, med et natteliv som swinger uansett. Litt mer harry og rufsete kanskje, men det er Romania.

COSTINESTI er den typiske studenferiebyen på den rumenske kysten. Fra 1 juli til 15 september er det smekkfullt. Overnatting foregår i villaer og pensjonater uten at det nødvendigvis er superbillig. Prisene er de samme som f.eks i Eforie og Neptun, men lang billigere enn Mamaia. Atmosfæren i Costinesti er preget av klubb-og diskotekklientellet og norske ungdommer vi har snakket med synes at stedet ikke frister pga uorden og elendig restaurantstandard.

VAMA VECHE er nok hakket mer interessant for ryggsekkturisten. Her er  det tradisjon å bo i telt på stranda, nudisme er vanlig og det er rockekonserter og festivaler i toppsesongen. Turister i alle aldersgrupper besøker VAMA VECHE. Ryktene sier derimot at dop er utbredt under konsertdagene, mens alt flater ut på vanlige feriedager. Stemningen er tilbakelent og fri – om man kan si det slik. Apropos telt så får du et ok tomannstelt i Romania for rundt 90 - 120 nok så hvis du skal bo i telt er det ikke absolutt nødvendig å ta med et i ryggsekken-

Vårt råd for en billig og helrumensk badeferie er derimot Tabara Navodari. Billigere overnatting og matservering finnes ikke på kysten. Her er det 3 lei for en halvliter og 10 lei for en meny på restaurant. Enkelt og nedslitt, og stalinistisk i mye av arkitekturen, men masse lokalbefolkning og familier på besøk i feriekoloniene i området. Og etter 2 minutter med lokalbuss er du i industribyen Navodari med 55000 innbyggere og butikker med normalpriser. Selv Eforie Nord er dyr i sammenligning når det gjelder innkjøp av matvarer, rundt 40% billigere om du bruker Navodarifilialene av Penny, LIdl og Kaufland. En hytte på stranda med felles dusj koster ikke mye pr døgn, selv maksprisene for villaene og pensjonatene direkte på stranda litt lenger inn mot Mamaia er 100 lei pr rom  og det i toppsesongen.

Stranda er et eventyr, kilometer med åpen strand, rent vann og nok av strandtjenester til å slukke tørsten. Diskoteker og klubber finnes også – og her er det ikke mange andre utlendinger. To store campingplasser finnes også. Og strekker reisebudsjettet lenger enn tenkt er Mallorcakopien Mamaia kun 15 minutter unna og storbyen Constanta 25 minutter unna med lokalbuss. Mer om dette og mangt annet på vår side www.romanaireiser.com

Romaniareiser.com 

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page