TRANSPORT FLYPLASS BUCURESTI - SVARTHAVSKYSTEN

transport

Sommeren er rett rundt hjørnet, og Romaniareiser.com får flere henvendelser om hvordan man kommer seg raskest, enklest og billigst fra flyplassen HENRI COANDA OTOPENI (OTP) til den badebyen der man har ordnet seg hotell.

  • PRIVATBIL ELLER TAXI |: Er man tre eller fire i følget kan dette være et greit alternativ. Uansett om man leier en privatbil med sjåfør eller en taxi vil prisen være rundt 100 euro omregnet til dagens kurs i RON/LEI. Men sjekk om bompenger 13 lei er inkludert, om sjåføren har gps eller vet eksakt hvor hotellet er og om sjåføren forventer et måltid underveis på de 225 km med stort sett motorvei. Er man alene eller to sammen på reisen, blir dette relativt dyrt sett med rumenske øyne. Kontakt med sjåfører som andre har brukt uten problemer kan man få via email til locationromania@gmail.com  Den største fordelen med dette alternativet er at man kommer direkte til hotellet, eller blir hentet på hotellet uten bussbytte.

  • DIREKTEBUSSER: Det blir stadig flere selskaper som starter direkterute med buss Constanta – flyplassen i Bucuresti, og omvendt. KIRVAD var først ute, men nå har også SIMPA TRANS og GSM TRANS busser direkte til og fra Otopeni flyplass. Prisen er den samme stort sett uansett selskap; 80 – 90 lei pr hode. KIRVAD starter fra KAUFLAND i Constanta, de andre fra jernbanestasjonen i Constanta. KIRVAD har egen nettside www.kirvad.ro , de andre selskapene er registrert under netttjenesten www.autogari.ro . Her kan man kjøpe billetter online, det kan man fremdeles ikke hos Kirvad. Det anbefales på det sterkeste at man kjøper billett minst en dag i forkant siden alle selskapene baserer seg på reserverte plasser og setter inn minibusser hvis få passasjerer. Da kommer man ikke med hvis man er uten forhåndsbillett og det ikke er plass. På flyplassen i Bucuresti starter bussene utenfor ankomsthallen, informasjonsdesken på flyplassen kan fortelle deg eksakt hvor, det samme finner du på nettsidene til de enkelte selskapene. – Problemet med direktebusser er at man må med lokalbuss eller taxi fra Constanta enten man skal nordover til Mamaia,eller sørover til Eforie eller Mangalia. Unntaket er SIMPA TRANS som på enkelte avganger starter og avslutter i Mangalia. Vil du hoppe av eller på f.eks i andre badebyer som Eforie Nord må du ta kontakt med selskapet og spørre om dette er mulig. Svaret vil i regelen være ja når du har forhåndskjøpt billett, men sjåføren må vite om deg. Alle ansatte sjåfører i direktebussene kan passe mye engelsk. Direktebussene er populære og du slipper bytte i sleve hovedstaden, men de har begrenset plass for baggasje når de setter inn minibusser.

  • RUTEBUSSER |: Rutebussene mellom Constanta og Bucuresti går omtrent hver time dagtid. Billetten koster 55 lei pr person. Busstasjonen ligger i gåavstand fra Gara de Nord. For å komme til Gara de Nord fra Otopeni tar du rutebuss 783 utenfor ankomsthallen – eller taxi direkte til busstasjonen. Dette siste skal ikke koste deg mer enn maks 50 lei.

  • TOG |: Antallet sommertog til kysten øker fra 15 mai til 15.juni. Etter 15 juni er det flust med tog fra Bucuresti Gara de Nord til kystbyen Constanta. Og alle togene stopper i alle badebyene sør for Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun og Mangalia. Til Gara de Nord fra flyplassen kommer du med ekspressbuss 783 utenfor ankomsthallen på Otopeniflyplassen. En billett koster rundt 65 lei – 90 lei, avhangig av togtype og hvilken badeby du skal til. Info på flere språk finnes på www.infofer.ro og alle billetter kan kjøpes online. I så fall må du bevare kodenummeret og vise pass ved billettkontroll, evt ha printet ut billetten.

 

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page