ASSOCIATED PRESS: FEM TING DU MÅ SE I BUCURESTI

imageAFP: Cinci locuri de văzut în Bucureşti | Bucuresti ble grunnlagt av en gjeter ifølge lokale sagn, og senere kalt "Balkans Paris". - Den opprinnelige elegansen er redusert av en rekke katastrofer i det tjuende århundre: krig, invasjoner, jordskjelv og kommunisme – skriver ​​Associated Press denne uka. De skriver videre: I dag huser hovedstaden i Romania over 2 millioner mennesker i et urbant landskap som varierer fra nedslitte kommunistiske monsterbygninger til elegante moderne bygninger.  Mens enkelte deler av byen er skitten, overfylt og loslitt, har Bucuresti en blendende sjarme , er pulserende og forførende, konkluderer AP - som sier at dette er Bucurestis FIVE MUST SEE:

Revolusjonsplassen

Ceausescu holdt her sin siste tale i de siste timene av hans 25 årige diktatur – hvor han ble pepet ut og hånet for første gang.

Bellu Kirkegård

Belu er den største og sannsynligvis den travleste kirkegård i Øst-Europa i et land der dødsfall og begravelser kan være svært forseggjorte offentlige seremonier. Kirkegården er en av de mest verdifulle i Europa, på grunn av sin enorme samling av skulpturer  og er et enormt friluftsmuseum.

Parken Cismigiu

Cismigiu hagepark er en av de eldste parkene i byen og er et tradisjonelt møtested for studenter, elskere og sjakkspillere.

Kirkene

Bucuresti har en rik multi-religiøs tradisjonen, gjenopplivet med religionsfrihet i 1989, Bucuresti har synagoger, moskeer og ortodokse kirker i hvert nabolag.

Gamlebyen

Den før falleferdige Gamlebyen har de siste årene blitt forvandlet til et livlig underholdningdistrikt fullt av turister. Her finner man antikke butikker, teatre, hoteller ,'boutiques' restauranter og barer, noen som fortsatt åpne døgnet rundt om sommeren.

MER PÅ RUMENSK FRA BUCHAREST HERALD

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page