FIRE AUGUSTDAGER I PREDEAL

 

28082012666

Vi har vært fire dager i Predeal. Vi har vært der før, men kun om vinteren. PREDEAL skal bety  “ på bakketoppen “ og antallet fastboende er litt over 4000 personer. Om vinteren kan den lille byen huse 15000 personer

Predeal er på alle måter så langt unna den rumenske Svarthavskysten som du kan komme, både naturmessig og ellers. En miks av Transylvania og Østerrike arkitekturmessig, og med fjellene rundt som en dekor på et vakkert prospektkort. Den lille byen Predeal ligger ca 20 km fra Brasov og det meste er basert på vintersesongen – men likevel er alt åpent om sommeren for turister som rømmer storbyer og tropevarme ved kysten.Om vinteren dominerer engelskmennene den utenlandske kvoten av turister og slalåmbakkene i området regnes for enklere og mindre dramatiske enn de for eksempel i POIANA BRASOV.

Et rom for natta i august / september koster deg mellom 60 og 140 ron avhengig av om du vil bo på et hotell eller i en villa med pensjonatstatus. Utvalget er enormt på pensjonatsiden,de ligger på rekke og rad oppover bakkeskrentene mot fjellene. Til Predeal kommer du med tog fra Brasov eller Bucuresti, eller med bil fra Ploiesti gjennom Prahovadalen. En rekke rutebusser og minbusser har også Predeal på rutenettet.

Som nordmann er ikke naturen i Predeal så dramatisk, mer som en moderat variant av de villeste delene av Vest-Telemark. Men stolheisen som frakter deg til toppen gir deg en fantastisk utsikt mot Bucegifjellene på andre siden. Vil du gå til toppen er det stier både i og ved siden av slalåmnedfartene. Fotturister eller fjellvandrere i full mundur som vi er vante med i polare strøk, er det bare dusinet av. De fleste turistene er familier som sitter i bakkeskrenten og småprater – eller ungdommer som har kommet seg til fjells for å nyte en halvliter i fjellsola.

For oss var Predeal en escape fra styret ved Svarthavet. Følelsen av ro og space – og hyggelige mennesker - var det vi tok med oss etter fire dager i frodig vegetasjon og klar fjelluft.

http://www.predeal.org/

image

Send direktemelding til Romaniareiser.com

PÅ PLAKATEN

This is our main page